Opening European Hyperloop Center

Hyperloop testcentrum opent deuren voor bedrijven in Noord-Nederland: feestelijke eerste test verloopt succesvol

Bedrijven in Noord-Nederland krijgen een unieke kans om deel uit te maken van de toekomst van transport, nu het European Hyperloop Center (EHC) in Veendam zijn deuren opent voor samenwerking.

Initiatiefnemer Hardt Hyperloop voltooide met succes de eerste test tijdens het openingsevent op maandag 9 september bij het European Hyperloop Center in Veendam. Het revolutionaire hyperloopvoertuig bewees zijn kracht door de eerste 90 meter van de 420 meter lange testfaciliteit af te leggen met een snelheid van bijna 30 km/u. Dankzij geavanceerde technologieën zoals magnetische levitatie en een innovatief voortstuwingssysteem, verloopt het traject soepel en met een versnelling van 0,2G.

Kansen voor logistieke bedrijven in Noord-Nederland

Voor logistieke bedrijven in Noord-Nederland betekent dit testcenter niet alleen een blik op de toekomst, maar ook concrete kansen. Het EHC stelt hen in staat om direct betrokken te raken bij de ontwikkeling en implementatie van de hyperlooptechnologie, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor sneller en duurzamer goederenvervoer. Door te werken met open standaarden kan iedereen gebruik maken van het testcentrum.

Met het oog op de logistieke sector kan de hyperloop de deur openen naar een nieuw tijdperk van efficiënt en emissieloos transport met de snelheid van een vliegtuig. Noord-Nederland kan een cruciale rol spelen in de uitbreiding van een Europees hyperloopnetwerk. “We openen niet alleen een test center, maar een nieuwe industrie.”

Met vijftig partners is er gewerkt aan de open faciliteit in Veendam van waaruit met steeds meer ambassadeurs gewerkt moet gaan worden aan het opzetten van de hyperloop als nieuwe modaliteit. Onder meer VNO-NCW Noord en Universiteit van het Noorden tekenden tijdens het openingsevent intentieverklaringen.