Duurzame Dertig wordt bekendgemaakt op 23 oktober

Ontdek de winnaars van de Duurzame Dertig op 23 oktober in Groningen

Zet woensdag 23 oktober in je agenda voor een middag vol inspiratie tijdens de bekendmaking van de winnaars van de Duurzame Dertig op het Suikerunieterrein in Groningen! Dit evenement is dé kans om de meest baanbrekende duurzame innovaties uit Drenthe, Friesland en Groningen te ontdekken.

Dertig innovatieve projecten voor een duurzame toekomst

De Duurzame Dertig presenteert een selectie van dertig innovatieve projecten en ondernemingen die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze initiatieven zijn lokaal ontstaan en zijn gericht op milieuvriendelijkheid, circulariteit, sociale rechtvaardigheid, grondstofbesparing en gezondheid.
Onder meer Boxo uit Leeuwarden is genomineerd in de categorie start up. Zij maken herbruikbare verzendverpakkingen voor webwinkels. In de categorie Mens & Maatschappij zijn onder meer de Gemeente Heerenveen en Freonen fan FossylFrij Fryslan genomineerd.

Een van de sprekers is impactondernemer Melle Schellekens, oprichter van het fairtrade toiletpapiermerk The Good Roll. Hij zal zijn unieke benadering delen waarbij er geen omzetdoelen aan de muur hangen, maar in plaats daarvan ’toiletdoelen’ centraal staan. Dit benadrukt de focus op impact in plaats van enkel winstgevendheid.

De middag biedt ook de mogelijkheid om actief deel te nemen aan deelsessies waarin je mee kunt denken over actuele vraagstukken van ondernemers.  Naast de Duurzame Dertig oorkonde is er in drie categorieën een totaal van €200.000 aan mediabudget te winnen. Dit biedt de winnaars de kans om hun ideeën in heel Noord-Nederland bekend te maken. Voor het eerst zullen de winnaars ook op een landelijk podium verschijnen.

Naast de prijzen die worden uitgereikt door de jury, is er ook een publieksprijs.

De Duurzame Dertig is een initiatief van het Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad, Circulair Groningen, Circulair Friesland, VNO NCW MKB Noord en Noord-Nederland verdient Circulair.

Wil je erbij zijn en geïnspireerd worden door duurzame innovaties? Mis het niet. Bezoek de website van Circulair Friesland voor meer informatie en meld je aan. Hier kun je ook je stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Bron: Circulair Friesland