DHL Parcel koopt kavel voor duurzame CityHub XL aan de Nijbracht in Emmen

DHL Parcel gaat een CityHub XL bouwen aan de Nijbracht in Emmen die als uitvalsbasis gaat dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in Emmen en omgeving. Daarvoor werd de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 12000 m2 deze week getekend. Het pand gaat voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen in de bouw (BREEAM). De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2022 en de CityHub verwacht in het voorjaar van 2023 operationeel te zijn. Vanuit de CityHub XL worden pakketten bezorgd bij huishoudens, winkels en bedrijven met elektrische voertuigen in en rond Emmen.

Guido Rink, wethouder Economisch zaken: “Wij zijn blij met de komst van een DHL CityHub XL in Emmen. De vestiging gaat werk bieden aan ongeveer 90 mensen. Dat is een mooie bijdrage aan onze werkgelegenheid. DHL zet in op duurzaam bouwen van het pand en kiest er ook voor om elektrische voertuigen in te zetten. Dat sluit mooi aan bij onze zoektocht als gemeente naar bedrijven die bijdragen aan duurzaamheid en duurzame werkgelegenheid.”

Duurzame ‘last mile’

DHL maakt zich sterk voor duurzame logistiek. Deze CityHub XL maakt deel uit van een groot investeringstraject van 350 miljoen euro waarbij 26 nieuwe CityHubs gebouwd worden ter versterking van een netwerk dat uit 140 vestigingen bestaat. DHL CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de ‘last mile’ op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een Cityhub vertrekken gemiddeld negentig ritten per dag, waarvan zestig overdag en dertig in de avond, met korte routes met honderd tot tweehonderd adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto’s, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van Breeam. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot.

De 26 nieuw te bouwen CityHubs van DHL Parcel komen in de volgende plaatsen:

Almelo, Almere, Amsterdam-West, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuid, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, en Zoetermeer.