Uitnodiging: Aftrap Zero-emissie stadslogistiek (ZES)

Aanstaande woensdag 31 maart van 13.00 uur tot ongeveer 13.50 uur organiseert gemeente Assen de online Aftrap ZES van het invoeren van een zero-emissie zone in de binnenstad van Assen. Een ieder is hiervoor van harte uitgenodigd!

Aantrekkelijke binnenstad en schone logistiek

We gaan met elkaar voor een aantrekkelijke, leefbare binnenstad en schoon vervoer. Daarbij past een binnenstad met minder logistieke voertuigbewegingen. De Gemeente Assen zet daarom in op schone binnenstadslogistiek door in 2025 een ZE-zone in te voeren. Dat betekent dat in deze zone alleen bestel- en vrachtverkeer mag komen die schoon rijden. Op die manier creƫren we een gastvrijere binnenstad en meer ruimte voor de bezoeker. Tegelijkertijd moet de bedrijfsvoering van de binnenstadsondernemer natuurlijk soepel blijven gaan. En de overgang naar schoon vervoer moet voor de vervoerder haalbaar zijn. Hier houden we rekening mee. De transitie naar ZE Stadslogistiek wordt daarom samen met binnenstadondernemers en vervoerders vormgegeven. Hoe we dit doen? En wat dit voor u betekent? Daarover gaan we met u in gesprek.

Programma Aftrap ZES op 31 maart

We praten erover. Aan tafel. U kunt rekenen op interessante sprekers vanuit verschillende invalshoeken. Vanuit de bedrijven zit koploper vervoerder DHL aan tafel en geeft
binnenstadmanager Kjeld Vosjan aan waarom de plannen goed zijn voor de binnenstad en de ondernemer. Gast Remco Hoogma geeft inzicht in de landelijke plannen en wijst u de weg naar de verschillende subsidieregelingen voor schone voertuigen. Ook presenteren we de plannen van de gemeente Assen en vieren we de ondertekening van de Landelijke Uitvoeringsagenda door wethouder Harmke Vlieg-Kempe.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor de Aftrap ZES op woensdag 31 maart van 13.00 uur tot ongeveer 13.50 uur door u via deze link in te schrijven. In aanloop naar de bijeenkomst ontvangt u een link om deel te kunnen nemen.