Jan de Jong Verhuizingen

... en StadsLogistiek groeien door

De locatie van Jan de Jong Verhuizingen aan de Rostockweg 5 in Groningen dient sinds augustus 2019 tevens als een hub voor stadsdistributie. Onder de nieuwe naam StadLogistiek, verzorgt het bedrijf stadsdistributie in en om Stad Groningen. Op een duurzame manier en uitstootvrij gerealiseerd, zonder extra kosten voor de klant. Oscar Renken, mede-eigenaar van Jan de Jong Verhuizingen, ziet 2020 wat de hub betreft als het jaar van nieuwe klandizie en bijbehorende groei.

Jan de Jong Verhuizingen
Renken zit al lang in de verhuiswereld, als hij in 2005 als bedrijfsleider de overstap maakt naar Jan de Jong Verhuizingen. Sinds 2012 staat hij er aan het roer, samen met zijn vrouw en zakenpartner Wendie Roelofs. Ze zijn samen het gezicht van het bedrijf.

De aansluiting bij de landelijke organisatie Top Movers, hielp mee om uit te groeien tot een gerenommeerde speler in een concurrerende verhuismarkt. Echter door een eigen visie op de verhuismarkt in het Noorden, de manier van werken en omgang met haar klanten en medewerkers, is er in 2019 voor gekozen om met de naam Jan de Jong Verhuizingen en een geheel nieuwe huisstijl verder te gaan. “Eigen keuzes maken en onze klanten, met alle kennis en ervaringen uit het verleden, nog beter kunnen bedienen. Dat voelt erg goed!”

Een nieuwe locatie in Groningen
Renken wil meer lokaal denken en opereren en ging op zoek naar een locatie in de stad Groningen. “We hadden ruimtegebrek in Noordhorn, die vestiging dient momenteel als stille opslag en servicepunt. Inmiddels zitten we sinds april 2019, alweer een jaar, met veel plezier aan de Rostockweg in Groningen. Aan de rand van de stad, langs de A7 en nog dichterbij onze klanten.”

StadLogistiek
Nu we aanzienlijk meer vierkante meters hebben, konden we ons meer en meer verdiepen in het principe stadslogistiek. “En sinds kort hebben we daarvoor de naam StadLogistiek bedacht om het lekker lokaal te houden. Logistiek en dienstverlening zitten in het DNA van ons bedrijf, waardoor het naast onze verhuisactiviteiten eenvoudig kan worden meegenomen.”

Het doel van StadLogistiek is om duurzame stadsdistributie uitstootvrij te realiseren, zonder extra kosten voor de klant. Een aantal bijkomende voordelen zijn dat we kunnen leveren wanneer het de klant past en voorraden voor ze kunnen beheren. Bovendien kunnen onze medewerkers ook ter plekke zaken monteren als dat gewenst is.

Vanuit de hub aan de Rostockweg in Groningen worden de goederen één of enkele malen per week in een zending samengevoegd en per fietskoerier of elektrisch afgeleverd op de juiste bestemming. Renken over het nieuwe jaar: “We zijn op dit moment in gesprek met een flink aantal partijen. Het zou mooi zijn als we in 2020 zo’n twintig klanten kunnen contracteren.

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat al geruime tijd hoog op de agenda bij Renken. Het wagenpark is zo groen mogelijk, waarbij de verhuiswagens allen aan de Euro6-emissienorm voldoen. “Elektrisch rijden doen we vanuit Jan de Jong Verhuizingen nog niet. Onze grootste verhuiswagen rijdt nu richting Lissabon. Dat is elektrisch nog niet te doen. We zijn ons hierin uiteraard wel aan het oriënteren. Verder recyclen we, scheiden we ons afval en zijn de panden volledig led-verlicht.”

Kernwaarden
Het verhuisbedrijf heeft inmiddels meer dan dertig mensen in dienst. Ze zijn preferred supplier voor Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en werken dienvolgens geregeld in het aardbevingsgebied. De kracht van Jan de Jong Verhuizingen is een combinatie van kernwaarden, zoals sterk verhuiswerk op maat, vakmanschap en betrokkenheid.

Renken: “Klanten weten bij ons waar ze aan toe zijn. We doen veel voorwerk en nemen de stappen van de verhuizing van tevoren goed door met de klant. Zo nemen we de klant bij de hand en zorgen we dat er geen open eindjes zijn die kunnen verrassen. We zijn tevens aangesloten bij Erkende Verhuizers, waardoor particulieren middels een zogeheten klimaatneutraal verhuispakket CO2-neutraal verhuisd worden.
“Ons serviceniveau ligt hoog. We kunnen veel én doen daarom ook zoveel mogelijk. Daarbij is ontzorgen altijd onze vaste basiswaarde. Zo komen klanten regelmatig terug. We hebben bijvoorbeeld de nodige meubels naar het nieuwe Forum Groningen gebracht. Al gauw kregen we te horen dat we tevens de eerste expositie mochten doen.”

Renken wil het nieuwe pand daarbij zo multifunctioneel mogelijk gebruiken, vooral in de uren dat de verhuisploegen op pad zijn. “In die periode kunnen we qua bezorging het nodige doen, maar evenzo in het monteren van meubels. Tijd en ruimte efficiënt indelen. Dat geldt ook voor het emissieverhaal richting 2025. Nadenken, krachten verenigen, samenwerken. Het bezorgen zal door de toenemende vraag naar e-commerce alleen maar toenemen. Het veelvuldig bundelen van goederen zal daarin al een behoorlijk verschil maken.”

Jan de Jong Verhuizingen is méér dan een verhuisbedrijf, zie ook https://www.jandejong.nl/.

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Rostockweg 5
9723 HG Groningen

T: 050 – 313 91 49
E: info@jandejong.nl

Servicepoint
Industrieweg 10-12
9804 TG Noordhorn

T: 0594 – 502 073